Üdvözöllek látogató!

Üdvözlöm mindazokat akik a Blogomra tévednek, remélem hogy tartalma és mindaz amit a Blogba fektetek elnyeri tetszését az erre barangolóknak. Igyekszem tartalmas és érdekes témákat összehozni de életem kisebb nagyobb mozzanatai is fel fognak kerülni ide. Próbálok minden témáról írni egy kicsit, de ez a világ és ez a tudás oly hatalmas hogy egy élet is rövid lenne mindenről megfogalmazni egy egy posztot. Egyenlőre ennyi, kellemes időtöltést és bogarászást kívánok minden kedves látogatómnak. :)

2011. március 12., szombat

Japánt érő katasztrófa... és egyebek.

Vannak bajok... Nagy bajok.

Ami ebben a világban megy az már abszurdum.. Ott volt Ausztráliában az a hatalmas árvíz, az Arab országokban  történő forradalom és fölkelések a rendszer ellen. Csütörtökön Kínában a 6-os erősségű földrengés, és most Japán történetének legnagyobb földrengését és az azt követő 10 méteres árhullámokat kellett kiállnia. Japánt is veri az Isten, ahogy minket?? Japán gazdasága és fejlettsége Világ viszonylatban a legnagyobbak közé tartozik, ha nem a legnagyobb. De most térdre kényszeríti ez a hatalmas földrengés? Borzalmas ami ott történt, történik jelenleg is. Ráadásul az egyik atomerőművük is megsérült, egyik reaktorának hűtését nem tudták biztosítani.. Félő hogy nukleáris szennyeződés jut ki a környezetbe.. Mint amit a 2. Világháborúban az amerikaiak tettek, ledobták az atombombákat Japánra.. Isten mentse Japánt attól, hogy ismét nukleáris szennyeződés érje a lakosságot.. Nem lenne jó még egy Csernobil... Nem elég hogy a világ forrong, uszítják egymást az országokat mozgató szürke eminenciások, még természeti katasztrófák is fenyegetik törékeny egyensúlyát az emberi létnek.. Európa is bajban van.. Nem szabad beleavatkozni az Arab országok belügyeibe, Kadhafit megdöntik ha akarják, ez csak rájuk tartozik. Anglia és Franciaország nagyon bele akar szólni.. fegyveres beavatkozást akar. Nem tudom mit szólna akár melyik nemzet ahhoz, ha külföldi erők mennének az országba, és "felszabadítanák" őket.. Pont mint 56-ban.. Persze Kadhafi megfenyegette európát hogy ha bármit is kezdeményez ellene, ez esetben kalózhajók lepik el a Földközi tengert, és Európa kivívja az arab országok haragját. Márpedig az nem lesz jó... Érdekes hogy Amerika ott van Líbiában.. Mi köze van hozzá? egy másik kontinens.. Ja pardon. Az olaj... Azt mindenki látja hogy Amerika a világ csendőrének hiszi magát, és mindent megtesz azért hogy nagy hatalom, a föld bolygó ura legyen és maradhasson, mind gazdaság, mind katonai téren.. Azért folyamatosan figyelnek, és beavatkoznak más országok belügyeibe és politikai döntéseibe.

Fegyverekkel a lakosok ellen. De nem puskával és lőszerrel.
Eljutott odáig a világ egy állama, hogy nem látja kifizetődőnek, tényleges fegyverek bevetését ehelyett természeti katasztrófáknak álcázott de különböző gépek által előidézett támadásokkal és kísérletekkel kényszeríti az országokat arra hogy a fejlődésben és tőzsdéjükben hanyatlás következzen be, nem beszélve az ember életek kioltásáról. Igen egy bizonyos gépről van szó, amely földrengéseket idéz elő.. Nem lennék meglepve ha Japánt is egy ilyen álcázott támadás érte volna, de mi a helyzet itthon? Magyarországon is az utóbbi időben megszaporodtak a földrengések, ez kicsit gyanús.. Lokátor a tubesen? Ki tudja hogy mit és hova telepítenek a lakosság tudta nélkül. Annyi hazugsággal etetik az embereket, hogy az már borzasztó.. A bankárok és az a néhány ezer fejes akik a Világot uralják tönkre teszik a földet és rajta az életet. Hol leszünk biztonságban? Hol lehet még élni ezen a földön? Van-e kiút ebből az öngyilkos őrületből? Hova lehet bújni? Amit ezek művelnek tönkre tesz mindent.. Nem ismerik fel, hogy föld csak 1 van, és ha nem képesek a föld népei együtt élni akkor itt mindennek vége.. A történelem megismétli önmagát.. Örökös körforgás amit él az ember. De félek, hogy 2012 valóban egy világ méretű összeomlás rémét hordozza magában. Elmebeteg megalomániás hatalom éhes emberek, kik ha mindent elpusztítanak, rádöbbenek, hogy az arany tömböket nem lehet megenni, és majd ők is éhen halnak, mint azok akiket tönkretettek és megöltek. Borzasztó, emberi ésszel felfoghatatlan hogy mire jó ez a gyűlölet saját emberi fajtájukkal szemben. Annyira nagy képmutatás ez a pénzéhség. Mára minden a pénz körül forog, de miért?? értéktelen papír darabok, ásványok, csak az ember kicsinyes felfogása miatt kap egy papírdarab értéket.

Sötét jövő elé nézünk, és kezdem azt hinni hogy az összeesküvés elméletek nem csak kitalációk... Van valóság alapjuk. Minket nem meteor fog kipusztítani, hanem saját fajtánk.. Az ember. Ahelyett hogy fejlődne tovább, a rossz felfogás miatt inkább pusztít. A technológiai fejlődés a javunkat szolgálja, de a bukásunkat is magában hordozza.  Mindig voltak, most is vannak és lesznek olyan emberek, akik hatalmukkal elnyomnak más embereket, és nincs olyan aki szembe tudna velük szállni. Pénzzel mindent és mindenkit megvesznek..

Félek.. féltem a jövőt, féltem az életet és magát az emberiséget, de én egyedül nem tudok mit tenni.. Bele kellene törődni abba, hogy országok buknak el, hanyatlanak vissza a sötét középkorba? Elveszik kedvünket, tömnek a sok hülyeséggel, és azt mondják hogy ne tanulj, ne is akarj, jó ott neked ahol vagy. Van minden ami egy elfekvő betegnek kellhet, nők.. azaz k*rvák, drogok, és tv... na meg persze a segélyek.. mert hát a morzsáért össze tehetjük a kezünket... hogy ez is van...

Vagy.. Ki kellene ebből az álom világból törni? Ki az elnyomás és a sűrű köd mocsarából, hol piócák szívják még ereinkben csörgedező utolsó cseppjeit vérünket? Már már nem vagyunk emberek, nem tudjuk mi az hogy Haza, Hazaszeretet.. Mi az hogy Tisztelet Emberség és Becsület. Mind ösztön hajtotta üres fejű emberek szaladgálnak céltalan az utcán.. Nem tudják mit jelent szerelmesnek lenni, szeretni a másikat. Mi az hogy barátság? A számítógép előtt ülnek naphosszat és értelmetlenül töltik életük perceit egy virtuális világban.. Segítségért kiált az ember.. Segítségért, de kihez? Hiszen már Isten sincs.. Az emberiség kiölte magából a hitet! Már pedig a hit az utolsó remény. Szerettem volna egy olyan világban felnőni ahol a lét biztosítva  van, ahol nem kell félni. De rossz időben élek. 


Radnóti Miklós: Töredék   


Oly korban éltem én e földön,
mikor az ember úgy elaljasult,
hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek.

Oly korban éltem én e földön,
mikor besúgni érdem volt, s a gyilkos,
az áruló, a rabló volt a hős, -
s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.


Oly korban éltem én e földön,
mikor ki szót emelt, az bújhatott,
s rághatta szégyenében ökleit, -
az ország megvadult, s egy rémes végzeten
vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.


Oly korban éltem én e földön,
mikor gyermeknek átok volt az anyja,
s az asszony boldog volt, ha elvetélt,
az élő irigylé a férges síri holtat,
míg habzott asztalán a sűrű méregoldat.

...............................................


Oly korban éltem én e földön,
mikor a költő is csak hallgatott,
s várta, hogy talán megszólal újra -
mert méltó átkot itt úgysem mondhatna más, -
a rettentő szavak tudósa, Ésaiás

Forradalomra lenne szükség, az emberi faj forradalmára, amikor végre belátjuk hogy élni csak úgy lehet ha megértjük 1 föld van, nincs hová menni, ahol a környezettel szimbiózisban élhetünk, és nem elpusztítva azt.

Félek ezt nem fogom megérni, félek hogyha így halad ez az egész, az öregkort sem érjük meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése