Üdvözöllek látogató!

Üdvözlöm mindazokat akik a Blogomra tévednek, remélem hogy tartalma és mindaz amit a Blogba fektetek elnyeri tetszését az erre barangolóknak. Igyekszem tartalmas és érdekes témákat összehozni de életem kisebb nagyobb mozzanatai is fel fognak kerülni ide. Próbálok minden témáról írni egy kicsit, de ez a világ és ez a tudás oly hatalmas hogy egy élet is rövid lenne mindenről megfogalmazni egy egy posztot. Egyenlőre ennyi, kellemes időtöltést és bogarászást kívánok minden kedves látogatómnak. :)

2011. február 21., hétfő

Az alkoholizmus...

-Súlyos problémát vetek fel, ami egyre inkább aggasztóvá válik. Egyre nagyobb méreteket ölt országunkban, melynek már a tizenéves korosztály is kezd a rabjává válni, ez nem más mint az Alkohol, és amit kivált... Az ALKOHOLIZMUS.



Eme gond súlyossága igen is nagy probléma. Sok alkoholfüggő, nem vallja be magának hogy problémája van, és segítség nélkül nem tud lemondani a piáról.. 

Szokásos kifogások:  

  • Ennyi kijár nekem, 
  • Nincs más örömöm az életben,
  • Mibe meneküljek?
Az alkohol túlzott fogyasztása megváltoztatja az illető személyiségét. Agresszívvé válik, idegesítővé az állandó kifogások, és káromkodások miatt, nem is beszélve a súlyos anyagi vonzatáról... Egy masszív alkoholista ugyanis többet költ italra, mint élelmiszerre, továbbá az alkohol igénytelenné teszi környezetével, és önmagával szemben a problémás egyént. Korra és nemre való tekintet nélkül szedi gyenge jellemű áldozatait az alkoholfüggőség..


-Egy történet.

-Adott egy átlag család, kiket a sors sokkal jobban sújt mint másokat.

  -Ebben a családban adott az apa, aki súlyos alkoholproblémákkal küzd, illetve sodródik, mert nem is akar küzdeni ellene. Az anya míg a gyerekek kicsik voltak elhunyt. A nagyobbik gyermek, a lány most 17 éves míg öccse 15. Az apának van ugyan barátnője, élettársa, de semmiben nem képes befolyásolni a férfit, abban hogy ne nyúljon az alkoholhoz, hagyja abba az ivást. Az alkoholizmusnak köszönheti hogy elbocsátották állásából, így munka nélkül tengeti napjait. A gyerekek után járó családi pótlékból és árvaságiból szűkösen de el tudná tartani gyermekeit és önmagát, de ehelyett inkább elissza a pénzt.. Így tekintélyes adósságokat halmozott fel, Gáz, Villany, Víz és más számlákból. 2-3 havi elmaradás, amit majd ráterhelnek a lakásra, és majd mehet az utcára, a gyerekei meg állami gondozásba. Az alkohol nem válogat, normális embereket is meghülyít és már már teljesen elrugaszkodottá teszi őket a valóságtól. Nem látják be, nem csak saját, de családjuk életével is játszanak... A lányra az iskolában rábízták az osztálypénz gyűjtését, így 33ezer forint gyűlt össze amit a lány gondosan elrejtett a szobájában apja elől, ugyanis tudja, apja ha pénzt lát nem állja meg hogy el ne igya.. Egy nap teljesen összetörve panaszkodott egy barátjának msn-en. eltűnt a pénzből 11ezer forint.. Apám elitta.... Hogy fogom így leadni a pénzt? Mit fogok mondani osztályfőnöknek?? A barát felajánlotta segítségét, kölcsön tud adni 5ezer forintot. Biztatta nyugodjon meg, megoldódik a dolog. Másnap sírva írt a lány, az osztálypénz az utolsó forintig eltűnt... Ekkor már komoly volt a baj... Hogy fogja ezt a pénzt össze szedni? Hogy számol el az osztályfőnöke és az osztálytársai felé??

Az alkoholista emberek nem foglalkoznak semmivel, kié az a pénz, mi céllal van félretéve.. A lényeg hogy MA részegre igya magát.. A többi nem számít.



-A mértéktelen ivás ellen vagyok, és tudom hogy nem megoldható, mert óriási pénzek vannak benne, de igenis vissza kellene hozni a szesztilalmat, mert a szesz tesz tönkre mindent, embereket, életeket, családokat, már már olyan szinten hogy az akit gyerekkorában szeretett az ember, és kötődött hozzá, mint apa-fia kapcsolat, azt gyűlöli és undorral néz rá, ha látja részegen fetrengeni... Az alkohol hozza ki az emberből a legrosszabb tulajdonságokat, nem is beszélve az egészségre gyakorolt káros hatásáról. A máj funkciókat tönkre teszi, van akinél elhízást, cukorbetegséget, van akinél kóros soványságot okoz.. Dohányzással egybekötve egyenesen öngyilkosság. A masszív alkoholfogyasztás károsítja az agyat, az idegrendszert, lényegében a szervezet teljes egészét... Amit a fogyasztók nem hisznek el.



Nem tudják elképzelni, hogy minden egyes lerészegedéssel közelebb vannak a halálhoz, mert ezekben az italokban inkább vegyszerek, és káros anyagok vannak, mintsem minőségi gyümölcs párlat. Tablettából készült bűn rossz műanyag flakonos borok, és vodka... Mintha arcszeszt inna az ember... A hányinger kerülget...

Nem tudom mi jó van abban, ha az ember annyit iszik hogy alig tud magáról, dől-borul, és olyan rosszul van, hogy kihányja még az epét is...

Gyűlölöm az alkoholizmust.. Miért nem lehet mértékkel inni? 1-1 sört, vagy 2 deci vörösbort bort? Az még jót is tesz. De ahogy a mondás tartja kis mennyiségben orvosság, nagyban pedig méreg..

Ha a máj, a gyomor, és a belső szervek tudnának beszélni, és elmondanák, mit kell kiállniuk, és hogyan pusztítja őket a tulajdonosuk talán észbe kapnának, mert ezt így nem lehet folytatni.. Magyarország ne legyen már az alkoholisták országa... A tizenévesek remek példát láthatnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése