Üdvözöllek látogató!

Üdvözlöm mindazokat akik a Blogomra tévednek, remélem hogy tartalma és mindaz amit a Blogba fektetek elnyeri tetszését az erre barangolóknak. Igyekszem tartalmas és érdekes témákat összehozni de életem kisebb nagyobb mozzanatai is fel fognak kerülni ide. Próbálok minden témáról írni egy kicsit, de ez a világ és ez a tudás oly hatalmas hogy egy élet is rövid lenne mindenről megfogalmazni egy egy posztot. Egyenlőre ennyi, kellemes időtöltést és bogarászást kívánok minden kedves látogatómnak. :)

2011. február 17., csütörtök

Szex.. Mert kell róla beszélni!

-Érdekes témát választottam, szerintem kevés ember akad akit nem érdekel.

   -A Szex... Mert a szülők többsége előtt még mindig tabu téma.

-A Szex azaz a testiség, két ember egymás iránti nemi vágyát fejezi ki, valamint az emberi igények, egyik meghatározó pillére. Ösztönös, mint az evés, tehát a létfenntartás és a faj fenntartás.. 

-De Nem csak az ösztönökről szól a dolog, nagyon nagy felelősséget vállal az, aki nemi életet kezd élni illetve él.

-A Szex iránti kíváncsiság a serdülő illetve a tinédzser korral köszönt be, van amikor előbb.. Amikor már tombolnak a hormonok, elsődleges és másodlagos nemi jellegek jelennek meg fiúk és lányok szervezetében és testén, érdekes biológiai folyamatok játszódnak le.

-Nagy általánosságban ezek a fiatalok nem nagyon tudják, mi is történik velük, azaz hogy nemileg érettekké válnak rövidesen. Ámde! A nemi érettség nem egyenértékű a felelősségteljes és tudatos nemi életre való felkészüléssel. A Szex nem játék, és én ezzel nem akarok senkit kioktatni, de ezt nem szabad elfelejteni. Tisztában kell lenni azzal, hogy a felelőtlen szexuális együttléteknek milyen kockázatai, veszélyei vannak, és azokat hogy lehet megelőzni.

Elsődleges szempont, a Szülő-Gyermek viszony.

-A gyermeknek meg kell bíznia a szülőben, és ez első sorban Anya-Gyerek kapcsolat. Biztosítani kell arról, hogy a szülő meghallgatja a kérdéseit, szintjéhez mérten megfelelő válaszokat ad rá. Rendkívül fontos a nem kívánt procedúrák és problémák elkerülése végett. A szülőnek partnernek kell lennie, nem lehet tovább álszenteskedni és kitérő válaszokat adni. Ez mind mind a gyermek felvilágosításának akaratlan elferdítése. A Gyermeknek bármely helyzet adódik, a szülővel meg kell tudnia azt beszélni, és céltudatosan cselekedni, ha a helyzet úgy kívánja. Pl.: Az óvszer elszakadt.. vagy nem használt óvszert.

-A Szülő nem lehet ellenséges, vagy elterelő.. Pl.: Erről nem beszélek, kérdezd meg anyádat, vagy apádat. Vagy első menstruáció esetében: "Na a kislányunk nagylány lett, most már vigyázz a fiúkkal" Na de miért is lett nagy lány? és miért vigyázzon a fiúkkal?? A leány ennyiből nem fogja megérteni, mire is kell figyelni.

Felnőttek!! Ezt meg kell beszélni!!

-A Szexhez fel kell nőni, azaz akár fiú akár lány felelősséget kell vállalni a tetteikért. Ehhez el kell érni egy bizonyos életkort, 17-19 évesen már van felelősség érzet többségüknél. Ezen életkor alatt nem javasolt, de nem is tiltott a testiség, amint azt a romló tendenciák is mutatják.. 13-14 évesen már élnek nemi életet, bár fogalmuk sincs arról, hogy valójában mit is tesznek, és értékelni sem képesek ezeket az élményeket.



Az első alkalom...

-Az első alkalom általában emlékezetes és a megfelelő személlyel történik, ilyen helyzetben a megfelelő előkészületek döntőek. Ez az élmény nagyon mély benyomást tesz, és ha valami rosszul sikerül, az egy életre megbélyegezheti a fiatalok későbbi nemi életét. Persze vannak esetek, amikor nem emlékezetes, inkább rossz emlék, vagy épp nem a megfelelő emberrel történik a dolog. De lássuk az alap helyzetet. Védekezni a legfontosabb, ugyanis az első közösüléssel is megtörténhet a fogamzás. A megfelelő síkosítás is fontos, hiszen az irritációt, a dörzsölést, és a fájdalmat enyhíti. Igen... Ha a lelki állapot nem megfelelő, nincsenek a felek egymásra hangolódva, az a lánynak nagy fájdalmakat okozhat.. Mindig legyen minimum 2 darab gumi óvszer a feleknél, amit nem farzsebnem, vagy pénztárcában tárolnak..

Ha megtörtént az első, és állandó partnerrel, nemi életet kezdenek, fontos megbeszélni a fogamzásgátlás módszerét.

Higiéniai alapok. Mindig légy tiszta, és borotvált!

Ha a szexhez felnőttél a következményeit is felnőttként kell vállalnod!

Nem csak örömszerzés hanem utódnemzés is.. Ezért csak okosan!

Bár némelyik felnőtt sem képes vállalni a felelősséget tettei után, és annak mindig a gyerek issza meg a levét..

Tehát ne felejtsetek el kérdeni, elsősorban a szülőtől, a barát nem biztos, hogy jól tudja amit tud. Ha kétségeid vannak fordulj a tanárodhoz, vagy az iskolaorvoshoz, védőnőhöz!

A biztonság félegészség! Ne feledd! A kérdéseidre kapott szakszerű válaszokkal megvédheted magad nagyon sok kellemetlenségtől!

Végezetül.

Tudtad? hogy a F.U.C.K. szó honnan ered? 
Innen>>> "A középkori Angliában az emberek nem szexelhettek, csak a király jóváhagyásával (kivétel a királyi család).
Mikor egy család gyereket akart, a királyhoz kellett fordulniuk kérelemért,
aki küldött nekik egy táblát, amit az ajtóra kellett kitűzniük, amikor házas életet éltek.
A táblán ez állt:"

Fornication Under Consent of the King. ( F. U. C. K. )

azaz paráználkodás a király engedélyével.

Innen ered a mai "fuck" angol szó.

Üdvözlet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése