Üdvözöllek látogató!

Üdvözlöm mindazokat akik a Blogomra tévednek, remélem hogy tartalma és mindaz amit a Blogba fektetek elnyeri tetszését az erre barangolóknak. Igyekszem tartalmas és érdekes témákat összehozni de életem kisebb nagyobb mozzanatai is fel fognak kerülni ide. Próbálok minden témáról írni egy kicsit, de ez a világ és ez a tudás oly hatalmas hogy egy élet is rövid lenne mindenről megfogalmazni egy egy posztot. Egyenlőre ennyi, kellemes időtöltést és bogarászást kívánok minden kedves látogatómnak. :)

2013. február 24., vasárnap

Külföldi munka, Külhoni Magyarok

Érdekes témára világítok most rá.. Elég sokat hallottunk arról hogy a külhoni Magyarok felszeretnék venni a magyar állampolgárságot. Jogosan, mert ők is hazánk fiai, csak a háború után a határok átkerültek a fejük felett, és idegen fennhatóság alá kerültek. Kedves anyaországban élő magyarjaink pedig felvannak háborodva, hogy mi az hogy fel akarják venni az államolgárságot? Közben számtalan fiatal megy külföldre dolgozni, élni, lakni.. Mert itthon nem jó nekik.. Kényelmesebb kimenni, és kinn dolgozniuk, munkájukat tehetségüket más, idegen ország javára fordítani.. Azokat gyarapítani, elfordulnak hazájuktól, attól az országtól amely felnevelte őket, védelmet nyújtott nekik. Csodálkoznak hogy az ország ott áll ahol.. Hogy nincs fejlődés, csak vissza.. Nincs gyarapodás.. Kimennek az Orvosaink, Mérnökeink.. Az ország pedig vergődik.. Haldoklik, mert nincs olyan értelmiség, aki fel tudná emelni a mocsárból.. Miért ne vehetnék fel a külhoni honfitársaink az állampolgárságot, ha az anyaországot folyamatosan hagyják el az itt született és itt élő magyarjaink? Azért jó volna elgondolkodni, és végre felébredni.. Ez a primitívnek mondható beszűkült látásmód manapság amikor a túlélés a tét, nem elfogadható..

1 megjegyzés:

  1. Nem látod a fától az erdőt2013. május 21. 19:03

    ,,Elfordulnak hazájuktól" azok a fiatalok, akik megunták a vergődést? ,,Ez a primitívnek mondható beszűkült látásmód manapság amikor a túlélés a tét, nem elfogadható.." Pont, hogy a Te látásmódod a beszűkült - nem látsz távolabb az orrodnál. Csak ezt a bejegyzésedet olvastam el, így nem tudom, milyen körülmények között élsz, de az jutott eszembe, biztos nem olyan helyzetben van a családod, hogy mentőövként gondolj külföldre. Lehet, hogy neked viszonylag kényelmes az életed, mert minden nap tudsz háromszor enni, de rengetegen vannak, akik úgy nőttek fel, hogy csak azt látták, a szüleiket hogy rúgdosták ide-oda a különböző munkaadók, függetlenül attól, kinek mi a végzettsége. Ne aggódj, van itt elég értelmiségi - még sok is, ezért mennek el azok, akik nem férnek el Magyarország munkaerőpiacán. Nem az embereket kell okolni, amiért sz*r az országhelyzet - ne legyél buta. A kormánynak köszönt. Egyébként meg lehetnél annyira értelmes így friss generációs fiatalként, hogy túlláss a határokon, és az életet ne egy adott országban lásd csak élhetőnek. A mai fiatalság már tudja, hogy a világ nyitva áll előttünk, és mindenki oda megy, ahova neki tetszik. Az, hogy Te maradni szeretnél, a saját döntésed, viszont semmi jogod hazafiatlansággal és beszűkültséggel vádolni azokat, akik egy jobb életet akarnak maguknak. Igen, képzeld el, hogy kényelmesebb kimenni dolgozni, mint itt elvállalni mindenféle inkorrekt munkát, amiből nagy eséllyel sosem lesz saját önálló életed, hacsak nem veszel fel hitelt, aminek a vége teljes csőd az egész család számára. Nem tartom elég okosnak ezt a bejegyzésed, a világról alkotott véleményed pedig durván maradi. Talán ha Te is olyan helyzetbe kerülsz, és megunod, hogy nincs miből szórakoznod, nem tudsz ruhákat venni (ergo alapvető szükségleteidet nem tudod kielégíteni), neked is be fog ugrani külföld, mint lehetőség egy jobb életre. Mártírkodhatsz, hogy Te hazafi vagy, és nem hagyod cserben az országot, de attól nem lesz jobb se neked, se másoknak. Ez az ország már rég el van adva a s*ggünk alól, csak még nem adták írásba. Ha egy kicsit idősebb leszel, jobban bele fogsz látni a dolgokba. Mellesleg engem anyukám nevelt fel a sok nehézség ellenére is, amit az itteni megélhetés okozott - nem ez az ország. Ez az ország nem adott nekem semmit a sok impulzuson kívül, amik miatt én is el akarok majd menni...
    Látom, nagy hazafi vagy, de majd megérted, hogy a hazaszeretet a szívben megmarad akkor is, ha átléped a határt. A vágyódás mindig megmarad, de az igények is egy jobb életre. Így hát sajnos a bátor ember fogja magát, és elmegy, míg az irigy pampog, hogy ő nem menne sose.

    VálaszTörlés